Sosyal Medya Ne Demek?
Kullanıcıların aktif olarak dahil olabildiği büyük ağa sosyal medya denir. İçine instagram, twitter, facebook, whatsapp ve TikTok gibi birçok büyük platformları dahil eder. Daha önceleri insanlarla iletişim için kullanılan sosyal medya, günümüzde insan yaşantısının vazgeçilmesi haline gelmiştir.
Sosyal Medya Hayatımıza Nasıl Dahil Oldu?
Elektriğin bulunmasından başlayıp iletişim araçlarının ortaya çıkmasına kadar düşünecek olursak insanlık büyük gelişmeler kaydetti. Günümüzde de durmadan ilerleyen bilim ve teknolojinin sayesinde bilgisayarlar daha sonrasında ise internet insanlar arasında hızla yayılmaya başladı.
İnternetin bize her bilgiye kolayca ulaşmayı en hızlı şekilde sunması insanları daha fazla internet kullanmaya yöneltti. Artan bu tüketimin sonucunda ise sosyal medya platformları ortaya çıktı.
Sosyal Medya ve Üzerimizdeki Etkileri Neler?
Sosyal medya platformlarının hızla yayılması ve bize dünyanın öteki ucundaki insanlardan haberdar olma, iletişimin sınırsız ve sürekli olması gibi imkanlar sunmasıyla daha da cazip hale gelmeye başladı.
Herkesin kullanıma açık olan sosyal medya özellikle her anlamda ön planda olmak, yok sayılan benliğini var etmek ve çokça değer görmek isteyen günümüz insanı için önemli bir yer oldu.
Bize Zararları Ve Yararları Neler?
Milyonlarca kişiyi etkisi altına alan böylesine büyük bir ağın bize hem getirileri hem de götürüleri oldu. Bize kısa sürede tanınmamıza gerek kalmadan fikirlerimizi kitlelere aktarmayı, hızlı bir şekilde bilgiye ulaşmayı, ve sevdiklerimizle uzak yerlerde bile iletişim halinde olmayı sağladı. Ama tüm bunların yanında bize pek çok zararı da oldu. Her kesimden insanın ulaşabilmesi nedeniyle zararlı birçok içerikler türedi. Asıl bize getirdiği sorun ise insanlar bu kötü içeriklerle fazla zaman geçirmeye başladı.
Sosyal Medyadan Zamanımızı Nasıl Koruyabiliriz?
Çağımızda her şey hızlandı ve kolaylaştı ama insanlar sürekli zamanlarını yetirememekten şikayet etmeye başladı. Bunun başlıca sebeplerinden biri de sosyal medya. Kendimize sınırlar koyup irademizi terbiye altına almalıyız ki bundan korunabilelim.
Öncelikle sosyal medyada çok fazla zaman geçirdiğimizi düşünüyorsak bunu ölçmeliyiz. Ve en çok hangi platformlarda zaman kaybettiğimizi belirlemeliyiz. Belirledikten sonra bir anda azaltmak yerine kendimize belirli bir süre verip o süreç içerisinde her gün az miktar süreyi kısaltabiliriz. İlk süreçte alışmak niyetiyle kendimize o zamanın yerine geçecek, bize keyif veren bir hobi edinebiliriz. Ya da bu süreci birlikte sürdürebileceğimiz partnerler bulmakta faydalı olacaktır.
[…] Sosyal Medya Bağımlılığı İçin Öneriler […]
After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.
Add it to your bookmarks. I would be happy. Thank you for your interest