Tuhafiye dükkanı; oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Günlük hayatta lazım olabilecek birçok ufak detayın bulunduğu tuhafiye; doğru bir yere açılması halinde oldukça fazla gelir elde edilebilecek bir yatırım haline gelebilir.
Özellikle son zamanlarda pandemi nedeniyle ülkemizde kadınların oyalanmak ve işlerini geliştirmek amaçlı örgü ve nakış gibi işlere yöneldiğini düşünürsek, bu dönemde bile kar getiren bir iş olarak tuhafiye dükkanları karşımıza çıkmaktadır.
Bazı yerlerde rekabet yani aynı ürünü satan topluluğun fazla olması kazancı engellerken; aynı yerde birde fazla tuhafiye dükkanı olması burada kazanç sağlayabileceğiniz anlamını taşır.
Tuhafiye dükkanı açmak için en ideal alanlardan bazıları; köyler, küçük beldeler ya da terzi ve konfeksiyonları yoğun bulunduğu alanlar olarak sıralanabilir. Bu alanlarda tek el olmanız çok daha fazla kazanmanıza yardımcı olabilir.
Tuhafiye Açmak İçin Gerekenler
Tuhafiye dükkanı; içeriği ne denli zengin olursa kazanımı da o denli fazla olacak bir yatırımdır. Minimal anlamda az sermaye ile tuhafiye açmak isterseniz;
- İğne türleri,
- Makas türleri,
- İp türleri,
- Boncuk türleri,
- Düğme çeşitleri,
- Lastikler,
- Örgü iplikleri
- Çamaşır,
- Çorap,
- Dikiş setleri,
- Ufak oyuncaklar bulundurmanız ilk aşama için yeterli olacaktır.
Tuhafiye Dükkanı Açarken Gereken Belgeler
Tuhafiye dükkanı açmak; genel bir prosedürün yanı sıra yanı zamanda ekstra izinler de gerektiriyor.
- İtfaiye uygunluk raporu
- İş yeri krokisi,
- 60 metrekare üzeri bir alanda dükkan açıyorsanız güvenlik kamera sistemi
- Asat ruhsatı gibi bir takım özel belgeler talep ediliyor.
Tuhafiye içerisinde yanıcı ürünler çok fazla olduğu için hızlı bir şekilde yangın çıkması mümkün. Bu nedenle ekstra bir takım belgeler tamamlanmadan tuhafiye dükkanı açmak ceza almanıza neden olabilir.
Tuhafiye Dükkanı Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Tuhafiye dükkanınız, tasarım olarak sade ve şık olmalıdır. Satışta olan ürünler güzü yormamalı, müşteriniz satın almak istediği ürünü rahatça bulabilmelidir. Çok fazla kalabalık standlar, kişiyi ürün ararken yorabilir.
Bu nedenle, satacağınız ürünleri belli bölümlerde sergileyebilirsiniz. Yani iplikler, tığlar ve şişler bir bölümde, nakış ve oya malzemeleri bir diğer bölümde satılırsa, hem müşteri hem de çalışan açısından kolaylık yaratacaktır. Piyasada stand tasarımı yapan kişilerden destek alabilirsiniz.
Tuhafiye Açmak İsteyenlere KOSGEB Desteği
Tuhafiye sektörü son dönemde KOSGEB tarafından, özellikle; kadın girişimler için fazlasıyla desteklenen bir alan. Gerekli girişimcilik eğitimini almanız ardından, projenizi oluşturmanız ile birlikte 0 faiz uygulaması ile KOSGEB hibelerinden yararlanabilirsiniz.
İl ve ilçelerde bulunan KOSGEB merkezleri sizler için gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.
Tuhafiye Dükkanı Maliyeti
Tuhafiye dükkanı açmak genel olarak ilk aşamada düşük sermayeli ve iş kurmak isteyen kişiler için uygun bir yatırım yöntemidir. 50.000 TL gibi bir rakam ile rahatlıkla donanımlı bir tuhafiye dükkanı açabilirsiniz.
Tuhafiye eşyalarını; aynı zamanda online bir site kurarak da satmanız mümkün. Satış sitenizde ürünlerinize yer verin, ürün açıklamalarını ekleyin ve satış bölümü oluşturun. Bu sayede; kira, depo, eleman çalıştırma gibi masraflardan kurtulabilirsiniz.