Her sabah gittiğiniz börekçideki o mis gibi kokan kıymalı, peynirli, patatesli börekler insanın içine çektikçe iştahını açıyor.? Peki, siz bir Börekçi dükkanı açmaya ne dersiniz?
Asırlar boyunca dillere pelesenk olan bir Karaköy böreğine atılan naralara şahit oldu tarihimiz, Sarıyer böreği son yüz yıla damgasını vurmuş hafif yağlı, çıtır bir börek iştahımız açıldı mı ne 😊
Günümüz Türkiye’sinde artık girişimciler KOSGEB ile iş kurabiliyor, üstelik börekçi bu iş grubuna dahil ama bazı şartları da var. Yenilikçi olmak kıymalı , tahinli börek 😀 olabilir mi olur mu olur 🙂 evet hadi bakalım ne lazım börekçi açmak için börekçi dükkanı nasıl açılır?
Nasıl Börekçi Dükkanı Açılır?
Gıda sektörü damaklara hitap ettiği sürece kaliteli olduğu sürece iş yapar, can boğazdan gelir. Gıda sektörünün dinamolarından biri, sabah kahvaltısının çeşitliliğindeki ürünler börek, simit, poğaça gibi düşünün, bunlar iş yapar. İşte aperatif ve hızlı tüketim, ayak üstü atıştırma fırsatınız olan bir ürün.
- Lokasyon , bir Yahudi tüccarın dediği gibi.. local, local, local. Lokasyon bu sektördeki en önemli etkendir, baştan kaybetmemek için yoğun ve işlek bir cadde seçimi sizler için en iyisi olacaktır.
- Üretim yaptığınız ürünler daima sıcak ve taze olursa eğer bu size + puan kazandıracaktır.
- Şehrin işlek caddeleri olmasa da bir sanayi bölgesi bile sizin için uygun olacaktır.
- Tezgah üstünde satabilirsiniz. Lokasyonu tutturabilirseniz.
- Ev börekleri satabilirsiniz.
- Sıra dışı börekler satabilirsiniz.
- Evlere iş yerlerine servis yapabilirsiniz
Börekçi Dükkanı Nerede Açarım?
Hemen hemen bütün şehirlerde kalabalık, cadde, sokak ve merkez noktalarda bulunan dükkanlar dolu olsa da boş bulabileceğiniz bir dükkanda bu işi yapmanız mümkün olacaktır.
Mahalle börekçisi olarak küçük adımlar atmak isterseniz, okullara yakın yerlerde dükkan açabilirsiniz ki 9 ay size kazandırma garantisi olan bir lokasyondur.
İş merkezi ve sanayi bölgesine yakın bir dükkan açabilirsiniz, dükkanlara paket servis yapabilirsiniz.
Hastaneler, hastane yakınlarında seyyar tezgah bile bu işi yapmanız için yeterli olacaktır.
Börek evi adı altında bir ev ambiyansı yakalarsanız ün yapabilirsiniz buda bir fikir 😊
Üniversite kampüslerine yakın olan mekanlarda da güzel iş yapabilirsiniz, öğrenci candır 🙂
Börekçi Dükkanı Ne Kadar Olmalı ?
10 metre kare dükkanda da olur ,100 metrede de olur yeter ki siz hizmet vermeyi isteyin..Fazla masa koymak isterseniz en az 50 metre kare olsun ki sizde yanında ayran, çay, limonata satarak kar odaklı çalışabilirsiniz.
Nasıl Bir Börekçi Dükkânı Yapalım?
Börekçi dükkânı açmak için belediyeden ruhsat almamız gerekiyor. Dükkânın vergi levhası vs. gibi maliyetleri 10 bin TL. gibi rakamlardan 100 bin TL. gibi rakamlara kadar değişebilmektedir.
Hasırdan oturakla, eskitme doneler ile salaş bir mekân havası da verebilirsiniz, yeni teknolojik ürünler ile lüks mekan havası katabilirsiniz. Kalite böreğinizin unundan tuzuna ve hamurunuzun ustasına kadar her şey sizin elinizde. Bir yıl içerisinde kaliteli hizmet verdiğiniz durumda mutlaka müdavimleriniz olacaktır. İştah açmak için müşterilerinize güler yüzlü davranmalısınız 😊
Börekçi için bayilik almanın avantajı var mıdır?
Bayilik almak, hangi iş kolunda olursa olun avantajlıdır ancak müşteri her na kadar marka adına gelse de, asıl geldiği kişinin siz ve güler yüzünüz olduğunu da unutmayın. ürünleriniz kaliteli, lezzetle ve çalışanlarınız da güler yüzlü ise, ister bayilik alın isterseniz kendi ürünlerinizi satın, her zaman avantajlı olacaksınız.
Börekçi Açmak için Gereken Evraklar
- Belediyeden ruhsat için yeterlilik ve hijyen belgelerine sahip olmanız gerekiyor.
- Dükkanın boyutuna göre itfaiyeden ruhsat.
- Sağlık bakanlığı denetçi izinleri
- Muhasebeciniz ile görüşerek vergilendirme için Vergi dairesine başvuru yapmanız gerekiyor.
Börekçi Dükkanında Kimlerle Çalışmalıyım?
Börek konusunda kendini Türkiye’de kanıtlamış olan insanlar vardır ki, bazı yöreler sırf börekçi olmak için doğmuşlardır adeta. Kastamonulu ustaların geneli bu işi layıkı ile yapmaktadır. Böyle bir usta bulabilirseniz eğer gerçekten sizin için en iyisi olacaktır.
Bir börek ustasını İŞKUR VE İK olan web sitelerinden bulabilirsiniz bir börek ustasının ortalama maaşı 4 ile 5 bin TL. arasında değişmektedir. 50 Metre karelik bir börekçi dükkânı için bir usta ve 2 servis elemanı yeterli olacaktır.
Toptan Börek Satışı Yapabilir miyim?
Elbetteki börek yapabiliyorsanız, üretiminiz dükkanınızın fazlasına denk geliyor ve kapasitenizde sorun yok ise toptan börek satarak daha iyi paralar kazanabilirsiniz. Börek üretimi yapan bir imalathane sahibi iseniz satışlarınızı daha rahat katlayabilirsiniz.
Butik bir börekçi açarak sonrasında gelişimine yardımcı olmaları için KOSGEB’e başvuru yapabilirsiniz 50 bin TL. ye kadar destek verdiklerini söyleyebiliriz, işleriniz ileride daha iyi olursa 100 bin TL. ye kadar düşük faizli kredi sağlamaktadırlar.
Peki Börek İşi Bana Ne Kazandıracak?
Tüm böreklerde kar marjı yarı yarıyadır maliyeti 10 lira olan bir böreği 20 liraya satmak zorundasınız aksi takdirde yerinde sayan bir işletme haline gelebilirsiniz.
Börek işi her sektör gibi risk taşıyan bir sektör. Bir gün iş olmazsa endişelenmeyin bekleyin sabredin. Mekanına göre bu iş kolu size aylık 20 30 bin TL. gibi rakamlar bırakabilmektedir.
Tüm harcamalarınız çıktıktan sonra ilk aylarda elinize 3000 ila 6000 TL. kalıyorsa eğer işler yolunda demektir.
Satışları Arttırmak İçin Gerekenler
Evlere servis yapabilirsiniz. Özellikle elit semtlerde evlere servis çok fazla ciro sağlıyor, yemek sepeti gibi bir sisteme üyeliğiniz var ise zaten ister istemez kendinizi geliştirmek ve evlere servis vermek zorunda kalıyorsunuz.
Zarar etmemek için 5 km çapında bir alan belirlemeniz gerekmektedir. 10 yıllık periyotta yapılan araştırmalara göre internetten sipariş oranı 5 yıl öncesine göre %250 artmış durumda bu durumda. En karlı iş evlere servis yapmak olacaktır. Çevrenizde bulman evlere broşür ve magnet tarzı şeyler dağıtarak kendi reklamınız yapabilirsiniz.
Siyah Çay ve Bilmediğimiz 11 Faydası
https://www.kobivadisi.com/borek-dukkani-acmak/