Yağ enjeksiyonu , kısaca vücudunuzun bir bölgesinden alınan yağların başka bir bölgenize enjekte edilmesidir. Uygulama genellikle dudaklar, dudak çizgisi, yanaklar, alın, çene ucu, kalça ve bacaklardaki çökük alanlara uygulanır ve genellikle yağ alınan bölge karın bölgesidir.
Yağ enjeksiyonun etkisi verilen hücrenin yaşama süresine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu hücreler öldüğünde dolgu ortadan kalkar ve etkisi kaybedilir. Peki yağ enjeksiyonu nedir? Yağ enjeksiyonu hangi bölgelere yapılır? Yağ enjeksiyonu ne kadar süre kalıcılık gösterir? Yağ enjeksiyonu nasıl yapılır? Yağ enjeksiyonu ile ilgili tüm merak ettiklerinizi yazımızda bulabileceksiniz.
Yağ Enjeksiyonu Nedir? Nasıl Yapılır?
Yağ enjeksiyonu, vücudun çeşitli bölgelerinden alınan yağ dokuları kullanılarak, alınan yağ dokuları vücudun istenen başka bir bölgesine enjekte edilmesi yoluyla yapılan işleme denir. Genellikle alınan yağlar vücuttaki çukurluk taşıyan bölgelere enjekte edilir. Fakat bu işlem için doktora başvurduğunuz da, hekiminize hangi bölgeye yağ enjeksiyonu yaptırmak istediğinizi ayrıntılı şekilde belirtmelisiniz.
Genellikle dudak çizgisi, yanaklar, elmacık kemikleri, kalça ve bacaklardaki çukurluk içeren bölgelere uygulanır. Peki yağ enjeksiyonu işlemi nasıl yapılır? Ameliyat süreci nasıl işler? Birlikte yağ enjeksiyonu işleminin nasıl yapıldığına bakalım.
Yağ enjeksiyonu genel olarak lokal anestezi yolu ile yapılan bir uygulamadır. Nadiren genel anestezi kullanılır fakat neredeyse hiç tercih edilmemektedir. Yağ alınmak istenen bölgeye ince bir iğne yardımıyla girilerek yağlar bölgeden çekilir. Alınan yağlar bazı özel işlemlerden geçirilerek enjekte edilecek bölgeye uygun hale getirilir. Bu işlemler yıkama ve santrifüjdür.
Daha sonra enjekte edilecek bölge yapısına uygun bir enjektöre aktarılarak bölgeye enjekte edilir. Yağ enjeksiyonu işlemi uygulanırken herhangi bir kesi veya dikiş işlemi yapılmadığından iz kalma gibi durum söz konusu değildir.
Yağ enjeksiyonu tamamen tercihe dayalı bir işlem olduğundan dolayı, yağ enjeksiyonu işlemi yaptırmak istemiyor iseniz bunun alternatif yöntemler de vardır. Bunlar hayvanlardan elde edilen kolojen ürünleri, Hyaluronik asit, sentetik – plastik yapıdaki implantlar ve ayrıca bakteri toksinlerdir.
Hangi Bölgelere Yapılır? Kalıcı Mıdır?
Yağ enjeksiyonu için alınacak yağlar, özel liposuction iğneleri ile genellikle karın bölgesinden alınır. Karın bölgesi dışında sıklık ile yağ alınan diğer bölgeler kalça ve bel bölgesi, uyluk, göbek çevresi ve çenenin alt kısmından alınabilir. Yağ enjeksiyonu en sık yüz bölgesine uygulanır. Yağ enjeksiyonu tamamen tercihe dayalı estetik ve kozmetik bir işlemdir.
Yağ enjeksiyonu, yağın alındığı bölgeye yağın tekrar enjekte edileceği bölgeye bağlı olarak 30 ile 60 dk. arasında sürebilen bir işlemdir. Yağ enjeksiyonu işlemi, estetik bir müdahale sayıldığından önemsiz görülmemelidir. İşinde uzman bir hekim tercih ederek bu işlem uygulanmalıdır. Aksi halde sağlıksız sonuçlarla yüz yüze kalabilirsiniz.
Peki ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?
Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Başın yüksek bir şekilde kalarak genellikle sırt üstü yatmanız tavsiye edilir.
- Hafif ağrı durumu olabilir. Doktorunuz size kullanacağınız ağrı kesici ilaçları belirtecektir.
- En az bir hafta yoğun egzersiz ve spor yapmamalısınız.
- 24 sonra makyaj yapılmaya başlanabilir.
- Uygulama yapılan bölgedeki mimikler 3 gün boyunca minimum kullanılmalıdır.
- Beklenmeyen bir etki ile karşılaşmanız halinde hemen doktorunuza başvurmanız tavsiye edilir.
Yağ enjeksiyonu düz olarak enjekte edilen yağların yaşam süresine bağlı olarak kalıcılık sağlar. Günümüzdeki teknolojiler ile birlikte alınan yağ hücreleri hava ile temas etmeden enjekte edildiği için kalıcılık süresi daha da yükselmiştir.
[…] Yağ Enjeksiyonu Nedir? Hangi Bölgelere Yapılır? […]
[…] Yağ Enjeksiyonu Nedir? Hangi Bölgelere Yapılır? […]