sınav taktikleri
Eğitim Genel

Sınav Öncesi Sınav Taktikleri

Sınav öncesi sınav taktikleri için öğrencilik yıllarımızda, hayatımızın birçok kademesinde ve öğrenen konumunda olduğumuz süre boyunca kurtarıcı ihtiyaç duyarız. Etrafımızda bulunan tecrübeli insanlardan taktik adı altında öğrendiğimiz bilgileri kendi sınav sürecimize de dâhil ederek deneyim kazanırız.

sınav taktikleri

Çağın gereksinimlerine ayak  uyduracak bireylerin seçilmesini gerektiren sınavlarda yöntem ve strateji geliştirip hedeflere nokta atışı yaparak ulaşmak artık çok daha önemli hale geldi.Tabi tutulduğumuz bu sınavlar hepimiz için birer eşik noktaları. Bu eşikleri atla(t)mak zorlu bir mücadelenin zaferi simgesi hepimiz için.

Zafere götürecek bu yokuşlu yolda ise yapılması gereken sağlam adımlar atmaktır. Lafı daha fazla uzatmadan bizi en hızlı ve en doğru şekilde hedefimize yaklaştıracak sınav öncesi taktiklerine gelin birlikte göz atalım.

Sınav  Taktikleri – Sınav Öncesinde

Sınavın bizde yarattığı etkiyi ve çağrıştırdığı değeri doğru tanımlamak ve kendimize bu konuda dürüst davranmak bu yolda atılacak ilk ve en önemli adım. İkinci adım içsel motivasyon ve bu motivasyonu sürdürebilme becerisine sahip olmak.

Bunun için sizi kamçılayan sözler bulmak, hedefinizi resmeden görseller ve bir uğraşı edinmek, hayvan sahiplenmek gibi sizi fiziken ve ruhen besleyecek aktiviteler yapmak örnek olarak verilebilir. Örnekleri çoğaltmak tamamen sizin özgünlüğünüzün elinde.

Üçüncü ve ilk iki adım kadar değerli adımınız ise başlangıç seviyenizi ve yeterlilik becerilerinizi tespit etmek olacaktır. Burada sorumlu olduğunuz sınav kapsamında kendinizi deneme gibi ölçme araçları kullanarak değerlendirerek  başlangıç seviyenizi görmenizi sağlayacak böylelikle daha emin adımlarla ilerleyebileceksiniz.

 

sınav taktikleri

Yeterlilik becerileri kapsamında kendini motive edebilme becerisi, zaman yönetimi, stres ve kaygıyla başa çıkabilme, amacına uygun hareket edebilme, strateji geliştirme ve uygulama, çalışma tekniklerini kullanabilme gibi temel becerilere ne düzeyde sahip olduğunuzu analiz etmelisiniz.

Bir diğer adım ise amaç tespiti yapmak yani hedefi belirlemektir. Bu adımda nerede olmak istediğinizi, nereye vardığınızda bu süreci gerçekleştirmiş olacağınızı düşünerek kendinize bir son adım belirlemelisiniz.

Beşinci adım ise eylem planı tasarısı oluşturmaktır. Eylem planı tasarısı olmanız gereken yer ile mevcut haliniz arasındaki farkı nasıl kapatacağınızı, kendinizi nasıl geliştireceğinizi size gösterir. Buraya kadar geldiyseniz ne yapmanız gerektiğini görebilmiş olmalısınız. Artık bu noktada kendinizi keşfetmekle baş başasınız.

Sınav Taktikleri- Verimli Ders Çalışma Yöntemleri

sınav taktikleri

Eylem planı tasarısından sonra planı detaylandırma ve son adıma geçebilirsiniz. Burada kendi öğrenme stilinizi keşfedip verimli ders çalışma tekniklerini kullanmalısınız. Verimli ders çalışma teknikleri konusu ayrıca başka bir yazımızda ele alınacaktır. Bu süre içerisinde hâlihazırda yazılmış olan binlerce makaleden tarama yaparak verimli ders çalışma teknikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Başarılı Olmak İçin Yapılmaması Gereken 6 Madde

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Yorum

  1. […] Sınav Öncesi Sınav Taktikleri […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir